X
Back to the top

Wie zijn wij

Phoenixcoverband.nl bruiloftband top100 band top40 band
De bandleden van Phoenix hebben vrijwel allemaal hun roots in Medemblik liggen. Medemlbik is dan ook de thuisbasis van de band.
Zoals verhalen van vele andere bands, is ook Phoenix begonnen op de zolderkamer.  in 2009 werd deze ingericht als oefenruimte en de zoektocht naar een zangeres, gitarist en bassist was in volle gang.  Na een aantal audities van diverse muzikanten was de band compleet. Onder de naam Unique Creation (UC) is de band gestart. In die tijd waren de bandleden allemaal nog studenten, en timmerden ze in de weekenden druk aan de weg op verjaardagen en kleine (familie) feestjes, om naamsbekendheid op te doen. Grotere festivals en kermissen volgden en zo konden zij zich naast hun werk bezig houden met hun grootste passie: de muziek. Een paar wisselingen van bandleden volgden, wat vaak gebeurt in het beginstadium.
Daan van der Ham deed zijn intrede als nieuwe gitarist en Sam Lonis stapte in als nieuwe bassist. Toen het repertoire steeds breder werd en de band steeds meer gevraagd, is er in 2015 besloten om ook de band uit te breiden met een solo gitarist. De eer was aan Tim Laan, en met succes! In januari 2017 is Melissa van Belleghem, de zus van Eddy, als leadzangeres toegetreden. Daarmee vonden de bandleden tijd worden voor een andere naam. UC werd ingeruild voor de naam Phoenix Coverband. Een pakkende naam, kort, fris en stoer!
Sinds 2022 bestaat de band uit 4 heren en 2 dames! Met Lianne Bakker als gedreven, vrolijke en super enthousiaste toetseniste zijn zij erg blij! De band is er klaar voor! Ze staan te springen om het nieuwe seizoen af te trappen! Het heeft lang genoeg geduurd vind je ook niet? Knallen met die handel!
Deze bandleden zijn stuk voor stuk gedreven en hebben een gigantische passie voor muziek. Vooral het laten herleven van de golden oldies van de vroegere jaren ’60, ’70 en ’80. Maar natuurlijk worden de ’90’s, de zero’s en de Top40 hits van vandaag niet overgeslagen. Daarom hebben zij zich in het coverband circuit inmiddels gevestigd als echte Top100 en party coverband. Maar ook als bruiloftband reizen zij door heel Nederland. 
Laat Phoenix je meenemen op een muzikale reis; een avond lang herkenbaarheid, jeugdsentiment en de meest fantastische hits om op te dansen!
CHECK ONZE AGENDA VOOR ALLE TOT NU TOE GEPLANDE OPTREDENS IN 2022.
VOLG ONZE FACEBOOK OF INSTAGRAM PAGINA VOOR ALLE LAATSTE NIEUWTJES
Party en bruiloft band Phoenix Coverband

Daan van der Ham

Slag gitarist
SAM LONIS PHOENIXCOVERBAND.NL

Sam Lonis

Bassist
eddy van belleghem phoenixcoverband.nl

Eddy van Belleghem

Drummer

Tim Laan

Solo gitarist